Betere toegankelijkheid voor gemeentelijke website

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal gaat begin 2019 nog een paar veranderingen doorvoeren bij de gemeentelijk website, om ervoor te zorgen dat die voor iedereen toegankelijk is.

Dat heeft wethouder Cees Lok laten weten op vragen van D66. De gemeente voldoet al in grote mate aan de toegankelijkheidsrichtlijnen. Eind dit jaar heeft de gemeente nog gezorgd voor een training voor de online professionals, griffie en vormgevers binnen de gemeente, gericht op het toegankelijk aanbieden van pdf-bestanden.

Lees meer bij de bron: www.internetbode.nl

Lichte stijging van huisuitzettingen in Roosendaal: ‘Maar het valt nog steeds erg mee’

ROOSENDAAL – Wooncorporatie Alwel heeft in 2018 iets meer mensen in Roosendaal uit hun huis moeten zetten dan in 2017. Moesten er in 2017 nog tien huurders noodgedwongen hun woning verlaten, dit jaar zijn dat er achttien.

Dat in tegenstelling tot de gemeenten Breda en Etten-Leur, waar Alwel ook actief is. Daar waren dit jaar juist minder huisuitzettingen nodig dan in het jaar daarvoor. In de gemeente Breda zijn dit jaar dertien woningen ontruimd, tegenover achttien het jaar daarvoor. In de gemeente Etten-Leur waren in 2017 zeven uitzettingen nodig, dit jaar slechts drie.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl

Rabobank Zuidwest-Brabant deelt ruim een ton uit onder verenigingen en stichtingen

ROOSENDAAL – De Rabobank Zuidwest-Brabant heeft in schouwburg De kring in Roosendaal ruim 100.000 euro uitgekeerd aan verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug nodig hebben voor een bijzonder project. Onderaan dit artikel staat een lijst met alle donaties op een rijtje.

De Rabobank doet de donaties vanuit het zogeheten Coöperatiefonds. De doelstelling van dit fonds is het bevorderen en ondersteunen van initiatieven die gericht zijn op versterking van (sociaal)economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl

Ruim vijftig kilo zwaar vuurwerk van de straat gehaald

ROOSENDAAL – Politieteam Roosendaal heeft afgelopen woensdag en donderdag 21 adressen bezocht in verband met illegaal vuurwerk. Dat laat de politie weten.

Het basisteam Roosendaal ging twee dagen op pad met het Flexteam de Markiezaten en daarbij bezochten ze 21 adressen. Deze adressen waren verdeeld over beide teamgebieden. “Wij hadden informatie gekregen dat hier illegaal vuurwerk opgeslagen lag”, meldt de politie. En dat klopt, want in totaal werd er 52 kilo vuurwerk aangetroffen. “Dit was hoofdzakelijk erg zwaar vuurwerk, zoals cobra’s en shells.”

Lees meer bij de bron: www.internetbode.nl

Aanleg snelfietsroute F58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom moet dit voorjaar beginnen

ROOSENDAAL – De F58, de snelle fietsroute tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, kost alleen al op Bergs grondgebied 1,6 miljoen euro. De helft van dat bedrag moet de gemeente Bergen op Zoom zelf ophoesten, de provincie betaalt de rest. De gemeente Roosendaal houdt over die kosten voorlopig de kaken nog op elkaar. ,,We willen eerst de grondeigenaren en de raad informeren‘’, aldus een woordvoerster. Dat moet nog deze maand gebeuren.

Begin volgend jaar moet zowel de Roosendaalse als de Bergse raad zijn goedkeuring geven. Wethouder Patrick van der Velden van Bergen op Zoom hoopt komend voorjaar al een overeenkomst met de provincie sluiten voor de F58. Aanleg kan daarna in fases beginnen. In Bergen op Zoom gaat het om drie kilometer, langs de Ruytershoveweg, parallel aan de snelweg A58. Gepland voor 2021.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl

Broedplaats Langdonk is groot succes geworden

ROOSENDAAL – Terugblikkend op het eerste jaar van De Broedplaats in wijk Langdonk menen vrijwilligers, buurtopbouwwerker Langdonk Ad van de Vrede en medewerkster Ilse Nooijens van AlWel dat er reeds volop successen zijn geboekt.

Door de komst van de denk- en ontmoetingsplek in winkelcentrum Lindenburg is de wijk er met sprongen op vooruit gegaan.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl