Een goed voornemen voor na carnaval? Doe mee aan IkPas

Een goed voornemen voor na carnaval? Doe mee aan IkPas

Roosendaal doet dit jaar mee aan de campagne IkPas

Roosendaal doet dit jaar mee aan de campagne IkPas. IkPas is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. Door mee te doen worden Roosendalers uitgedaagd om 40 dagen, de periode na carnaval tot Pasen, geen alcohol te drinken.
Uitdaging

Wethouder Klaar Koenraad (o.a gezondheid) gaat in ieder geval de uitdaging aan. “Ik hou van gezelligheid en een pilsje of goed glas wijn hoort daar voor mij zeker bij. Ook met carnaval drink ik dan ook vrolijk mijn pilsjes en schrobbelèrs. Maar ik vind het, voor mezelf en mijn kinderen, belangrijk om te laten zien dat alcohol drinken geen gewoonte hoeft te zijn. Daarom las ik de laatste jaren steeds vaker alcoholvrije perioden in. De IkPas camppagne sluit precies aan bij mijn eigen gedachten over alcoholgebruik. Dus verbind ik me dit jaar graag aan deze actie. Daarnaast is het terugdringen van alcoholgebruik een van de speerpunten van ons lokaal gezondheidsbeleid. Door mee te doen met ikPas, hoop ik mijn persoonlijke steentje bij te dragen.”

Over IkPas

Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vaak alcohol drinkt? Wil je zien wat het je brengt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Je fitter voelen, meer energie hebben, misschien wat afvallen? Doe dan mee met de campagne IkPas. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt 40 dagen geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster van het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Wat levert meedoen aan IkPas je op?

72% van de deelnemers heeft de actie afgemaakt zonder drinken. 47% voelt zich lichamelijk fitter en 52% mentaal fitter. Ruim 45% slaapt beter, 23% valt af en 44% heeft geld bespaard. 61% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt en 48% kan beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. 53% van alle deelnemers, meer dan de helft dus, denkt in zijn geheel minder te zijn gaan drinken.
Oftewel: meedoen aan IkPas geeft echt resultaat! Dus, doe je dit jaar ook mee? Ga snel naar https://ikpas.nl en meld je aan.

Bron: www.roosendaal.nl

Carnaval begint al week eerder in Wouwse Plantage met eerste optocht

WOUWSE PLANTAGE – Nog zeven dagen, dan barst het grootste volksfeest van Brabant weer los. Veel carnavalsliefhebbers tellen ongeduldig af, maar niet in Wouwse Plantage. Daar is zaterdag al volop leut en hoempapa tijdens de grote carnavalsoptocht, de allereerste in heel Brabant. Een traditie die al ruim veertig jaar bestaat en die ze koesteren in Mastepinnelaand.

Vele honderden mensen stonden ’s middags in de warme lentezon langs de route om al het feestelijks te bewonderen. Er doen 32 groepen mee, waaronder verschillende grote carnavalswagens uit de regio. Alles stond in het teken van het motto ‘W’emme d’r wel ore naor’.

Lees meer bij de bron: www.omroepbrabant.nl

Vrouw bedreigt conducteur met mes nadat hij haar aanspreekt op roken in de trein

ROOSENDAAL – Een conducteur is vrijdagnacht bedreigd door een vrouw met een mes. Ze werd aangesproken omdat ze rookte in de trein, die onderweg was van Dordrecht naar Roosendaal. De 33-jarige vrouw uit Rotterdam is aangehouden.

Naast het roken in de trein, reageerde de vrouw niet op het verzoek van de conducteur om haar treinkaartje te laten zien.

Lees meer bij de bron: www.omroepbrabant.nl

Burgernetmelding: Vermiste vrouw terug gevonden

11:20 uur:
De vermiste dame is aangetroffen. Wij danken u voor uw medewerking.


In Roosendaal in de omgeving van de Gorterlaan wordt een dame van 78 vermist.

Ze is te voet vertrokken. De vrouw is 170 cm lang.
Heeft licht bruin kort haar en is brildragend.

De vrouw droeg een bruine halflange jas met bontkraag.
Donker grijze broek en zwarte schoenen.

Bekende van de politie van de weg gehaald in Roosendaal; verborgen ruimte in auto gevonden

ROOSENDAAL – Op de Buijenstraat in Roosendaal is donderdagmiddag rond 15.00 uur een auto met daarin een bekende van de politie aan de kant gezet.

In het voertuig werd een verborgen ruimte gevonden, doorgaans wordt een dergelijke ruimte gebruikt om drugs in te verstoppen.

Collega's zagen vandaag omstreeks 15.00 uur een voertuig rijden over de Buijenstraat in Roosendaal.De bestuurder was…

Geplaatst door Politieteam Roosendaal op Donderdag 21 februari 2019

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl

Doorkomst Vuelta in Roosendaal kost zeker 40 mille

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal hoeft de organisatie van La Vuelta niets te betalen voor de doorkomst van de karavaan in augustus 2020.

Maar om de veiligheid van de wielrenners en het publiek te kunnen waarborgen moet zeker voor 40.000 euro aan verkeersmaatregelen worden getroffen.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl

Jacques Niederer: burgemeester van Roosendaal én vanaf maart voorzitter van de Huurcommissie

ROOSENDAAL – Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal gaat vanaf 1 maart ook aan de slag als voorzitter van het bestuur van de Huurcommissie in Den Haag. Niederer is nog tot en met 1 oktober burgemeester van Roosendaal. Tot die tijd wil Niederer beide functies combineren, het voorzitterschap van de Huurcommissie is een functie voor twee dagen in de week.

Het voorzitterschap van de Huurcommissie is een betaalde baan, in principe voor zes jaar. Dat salaris wordt in mindering gebracht op het salaris van de burgemeesterspost, legt woordvoerder Jeroen Steenmeijer desgevraagd uit. Dat is conform de regels die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hanteert. Zowel het burgemeesterschap als de Huurcommissie vallen immers onder dit ministerie.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl

Rijkswaterstaat controleert parkeerplaats van voormalig De Wouwse Tol na overlastmeldingen

WOUW – handhaving van Rijkswaterstaat is op de parkeerplaats van voormalig ‘De Wouwse Tol’ bezig met een controle. Wat ze precies controleren, willen ze niet loslaten.

Vermoedelijk gaat het om de overlast van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Er wordt veel troep achtergelaten, de ontlasting wordt gedaan op het wegdek en er wordt veel foutief geparkeerd.

Lees meer bij de bron: www.bndestem.nl