Weekend Agenda: Zaterdag 18 en zondag 19 september

Uit-Agenda: Vrijdag 17 augustus 2018

Bezitter harddrugs aangehouden

ROOSENDAAL – Woensdagmiddag tegen 15.00 uur wilden surveillerende agenten in Roosendaal een bromfiets controleren die met (te) hoge snelheid over de Kalsdonksestraat in Roosendaal reed.

De bestuurder zette zijn voertuig aan de kant van de weg en ging in gesprek met de agenten. Hij kon geen rijbewijs overleggen, maar gaf wel zijn ID-kaart. Het bleek een 34-jarige man uit Oudenbosch te zijn. Tijdens het gesprek dat hij voerde met de agenten merkten zij op dat hij de uiterlijke kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van drugs was. Dit ontkende de man. Ook ontkende hij dat hij verdovende middelen bij zich had. De agenten zagen bij het natrekken van de gegevens van de man echter in hun computersysteem dat de man al vaker veroordeeld was voor overtreding van de opiumwetgeving, dus ze vroegen hem of ze in de buddyseat van zijn brommer mochten kijken.

De man gaf zijn toestemming. In de opbergruimte van de brommer troffen de agenten een fles GHB aan. Toen werd gevraagd om uitlevering van alle aanwezige drugs overhandigde de man hun ook nog een gripzakje speed.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en daarna is hij weer in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal dat is opgemaakt door de agenten wordt verder door het Openbaar Ministerie beoordeeld.

Snoepfabriek Red Band in Roosendaal al 90 jaar ‘als je voor pret bent’

ROOSENDAAL – Geen Topdrop of Stophoest, maar taart donderdag voor de ruim 100 medewerkers van snoepfabriek Red Band in Roosendaal. Het is precies 90 jaar geleden dat ‘meneer Overwater’ aan de Spoorstraat een fabriek voor drop- en suikerwerken begon. Op 18 augustus 1928 gingen de deuren open.

De eerste snoepjes die van de band rollen zijn zuurtjes, pepermunt, drop en dragees. Eind 1928 bestaat de fabriek uit drie afdelingen. In totaal werken daar dan 25 medewerkers.

Hitte zorgt voor dramatisch seizoen Openluchttheater Roosendaal: ruim een derde minder kaarten verkocht

ROOSENDAAL – Kinderen lopen af en aan met ijsjes en zakjes chips, sommigen zwaaien met een houten piratenzwaard. Er zitten zo’n 450 bezoekers op de tribune bij de familiemusical Het grote Piratenavontuur, de laatste voorstelling van dit seizoen in Openluchttheater Vrouwenhof.

De broertjes Jayden (10) en Julian (7) hebben er zin in. ,,We hadden toch niks anders te doen. Ik heb eigenlijk wel zin om weer naar school te gaan”, verzucht Jayden. Maar eerst de piraten: ,,Ik hoop dat ze echt gaan vechten. Piet Piraat vecht nooit, die heeft geen zwaard.”

Nieuwe indeling Uit-Agenda

Per heden plaatsen wij niet meer dagelijks de uit-agenda op onze website en facebookpagina.

Op de hoofdpagina van onze website vindt u aan de rechterzijde de agenda voor vandaag.
Voor meer agenda punten kunt u terecht op www.roosendaaltoday.nl/agenda.

Wij hebben ook een nieuwe opmaak sinds vandaag.

Thuiszorg TWB: ‘Ouderen aan de voordeur opgelicht met personen-alarmering’

ROOSENDAAL – Op meerdere locaties in West-Brabant zijn ouderen opgelicht door een colporteur die zegt personenalarmeringssystemen te verkopen. De verkopers beweren dat ze worden ondersteund door thuiszorgorganisaties maar dat is pertinent niet waar.

Dat melden de gemeente Roosendaal en thuiszorgorganisatie TWB. Bij de gemeente zijn diverse meldingen van deze verkooppraktijk binnengekomen. Ook in de gemeenten Moerdijk, Bergen op Zoom en Steenbergen zijn gevallen van colportage gemeld. Ze waarschuwen er voor op Facebook.

Lees meer bij de bron: www.ad.nl

Bewoners Nieuwstraat missen oplossingen voor verkeersdruk bioscoop

ROOSENDAAL – Bewoners van de Nieuwstraat hebben nog veel vragen en opmerkingen bij het concept verkeersplan van bureau Goudappel Coffeng.

,,Het is nog niet voldoende. We missen oplossingen en een aantal punten is onvoldoende toegelicht”, vat Arnold Helmich namens de bewoners samen.

Buurman wei Verbiest in Wouw vreest voor zijn rieten dak: wat als buren te dichtbij een vuurtje stoken?

WOUW/DEN HAAG – De Raad van State moet zich opnieuw gaan uitspreken over woningbouw aan de Bulkstraat in Wouw. Dinsdag stond bewoner van de Bulkstraat Sjef Dekkers hiervoor in Den Haag bij de hoogste bestuursrechtbank. Hij vindt dat de woningen die in de wei Verbiest gepland staan te dicht op zijn met riet gedekte huis komen. Hij is bang voor brand als zijn buren een vuurkorf in hun tuin aansteken. ”Ik ga straks meer met een gerust hart op vakantie”, vertrouwde hij dinsdag de drie bestuursrechters toe.

Het bestemmingsplan Bulkstraat heeft eerder al bij de Raad van State op tafel gelegen. Het plan regelde toen nog de bouw van zo’n veertig woningen. De wei van Verbiest had de gemeente buiten het bestemmingsplan gelaten. De eigenaren van de wei wilden best bouwen, maar de gemeente kon niet met hen tot zaken komen.

Eigenaar gesloten Roosendaals café De Kaai zou handelen in kilo’s coke

BREDA – Eigenaar Sezer Y. van het in juli door burgemeester Jacques Niederer gesloten café De Kaai in Roosendaal zou tussen maart vorig jaar en mei van dit jaar meerdere drugsdeals hebben gesloten. Daarbij zou zeker 5 kilo cocaïne zijn verhandeld. Daarnaast had hij nog acht kilo thuis liggen, zo stelt justitie.

Y. werd 15 mei aangehouden, nadat de politie hem en medeverdachten lange tijd observeerde en zijn telefoon aftapte. Daarbij werden ook undercoveragenten ingezet. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Breda, waar de verdachten voor het eerst moesten voorkomen. Ook de vader van Sezer Y. zou een rol spelen in de criminele organisatie. Ossendrechter Fikri el M. (38) zou Y. twee keer coke hebben geleverd. Een keer één kilo en een keer vier kilo. Ook bij hem werd nog cocaïne gevonden, in zijn auto lag eveneens acht kilo.