De verkeersborden die je nog niet mocht zien in Roosendaal

ROOSENDAAL – De borden om scooters te verbieden in het centrum van Roosendaal, die voor het weekend geplaatst zijn, hadden moeten worden afgedekt.
Het was de bedoeling van de gemeente dat de borden pas donderdag zichtbaar werden wanneer de regeling ingaat.

De borden zorgden het weekend voor een hoop commotie in Roosendaal bij niet alleen scooter gebruikers. Vooral op sociale media werd vaak de vraag gesteld of de regeling al was ingegaan. En scooterrijders waren heel benieuwd of er al boetes werden uitgedeeld.

Man en vrouw aangehouden voor inbraak in schuur

ROOSENDAAL – Dankzij een alerte getuige zijn vannacht, maandag 20 augustus, een man (31) en een vrouw (38) uit Roosendaal gearresteerd op verdenking van inbraak in een schuur.

De getuige zag twee verdachte personen in het Ligapark lopen en waarschuwde via 112 de politie. Agenten troffen de man en de vrouw in het park dat is afgesloten met hekken. Het tweetal had twee tassen met goederen bij zich. Later bleek dat deze goederen waren gestolen vanuit een schuur bij een woning aan de Laan van Europa. De benadeelde deed aangifte. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

23-jarige Steenbergenaar in Roosendaal opgepakt met gestolen fietsen

ROOSENDAAL – Een 23-jarige man uit Steenbergen is vannacht op de Aanwas in Roosendaal aangehouden wegens heling. Het rijgedrag van de man op de A17 viel zo op dat hij naar de kant van de weg werd gehaald door agenten. Na controle bleek hij twee fietsen in zijn kofferbak te hebben.

Volgens de politie zou het om twee gestolen exemplaren gaan, hierna is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. n met de drugssquad. De verdachte werd aangehouden op de Boulevard.

Drugshandelaar aangehouden op Boulevard in Roosendaal

ROOSENDAAL – BIj een korte actie in het centrum van Roosendaal is zaterdagavond een verdachte aangehouden met een geringe handelsvoorraad softdrugs.

Dat laat wijkagent Dion Voorheijen weten op Twitter. Tijdens de actie werkte hij samen met de drugssquad. De verdachte werd aangehouden op de Boulevard.

BOKSEN • Cas van Peer doet mee aan WK Boksen

ROOSENDAAL – De Roosendaalse bokser Cas van Peer (17) neemt dit jaar deel aan het WK Boksen in Boedapest, Hongarije. Cas traint samen met zijn trainer Waleed Shekho bij de Highschool of Boxing op sportpark De Bult bij voetbalvereniging RSC Alliance.

@ Facebook Cas van Peer

Van 21 tot 31 augustus 2018 vindt in Hongarije het WK boksen plaats voor topsporters tot 18 jaar. Bij de laatste zeventien toernooien behaalde Cas maar liefst vijftien keer het podium met als hoogtepunt een bronzen medaille op het EK in Italië eerder dit jaar. Daarmee heeft Van Peer zich gekwalificeerd voor het WK in Boedapest in de klasse 56 kilo.

Agenda: Maandag 20 augustus 2018

Schotse Hooglanders op de Landerijen krijgen tijdelijk nieuw onderkomen

ROOSENDAAL – Voor de Schotse Hooglanders die normaal gesproken op de Landerijen grazen, is de grond daar te schraal geworden door het weer. De gemeente Roosendaal heeft daarom besloten om dit weekend de dieren over te brengen naar een nieuwe, tijdelijke habitat elders.

@ Facebook/Gemeente Roosendaal

De runderen moeten namelijk genoeg kunnen eten zodat ze hun kalfjes voldoende kunnen voeden. Als het akkerland op de Landerijen weer hersteld is keren de dieren weer terug.

Najaarskermis groeit weer in Roosendaal

ROOSENDAAL – De grote Roosendaalse najaarskermis is gegroeid vergeleken met die van vorig jaar met rond de 85 items, waarvan bijna de helft attracties zijn.

De kermis telt rond de 20 attracties in de categorie groot vermaak en 20 in de categorie klein vermaak. De rest van de zaken zijn kramen en tentjes met verkoopartikelen (vooral food), gokkramen en spellen.

Laatste Kingdom festival op Vrouwenhof in Roosendaal

ROOSENDAAL – Het Kingdom Festival gaat op zaterdag 8 september voor de laatste keer plaats vinden op het Vrouwenhof park. Organisator Tom Onrust hoopt dat er een nieuwe skatebaan in Roosendaal gaat komen.

Onrust organiseert het festival al een paar jaar op de verouderde skatebaan in het Vrouwenhof. ,,De baan ligt er vanaf 2004 en heeft zijn beste tijd wel gehad. De levensduur van zo’n baan is ongeveer tien jaar. Andere gemeenten in Brabant hebben al wel moderne banen, en volgens mij is daar in Roosendaal zeker behoefte aan. Er is gelukkig een initiatief om wat nieuws te gaan wegzetten, maar ik hou me daar verder niet meer mee bezig.”

CDA wil fietsenstallingen bij station verwijderen

ROOSENDAAL – De laatste tabaksspeciaalzaak van Roosendaal sluit 1 september de deuren. Jack en Mieke Coppens-Schijven hebben besloten om na 44,5 jaar met pensioen te gaan. “We hebben de zaak op 29 mei 1974 overgenomen van mevrouw Gabriels. Al vanaf de Tweede Wereldoorlog zit de winkel op deze plek”, vertelt Jack.

In de jaren zeventig zaten er door heel Roosendaal volop tabaksspeciaalzaken. “Alleen al op de Markt zaten er zeven”, blikt Mieke terug. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig winkels die zich specifiek richten op tabak. In de Tabaksspeciaalzaak Coppens-Schijven verkocht het echtpaar decennia lang sigaretten, sigaren, pijpen, aanstekers en andere rokersbenodigdheden.