Jesse Klaver verruilt het koude Den Haag voor het warme Brabant

ROOSENDAAL – Jesse Klaver heeft genoeg van Den Haag. Volgens roddelweekblad Privé keert de politicus terug naar Brabant. Klaver, geboren en getogen in Roosendaal, zou recent zijn verhuisd naar zijn oude habitat.

Waar Klaver precies ‘in de omgeving van Roosendaal’ gaat wonen, meldt het roddelblad nog niet. Het blad toont wel foto’s van de verhuizing. Het gezin Klaver meldde onlangs dat er een derde kind op komst is.

Nieuwe entree parkeergarage Nieuwe Markt bijna klaar voor intocht Sinterklaas

ROOSENDAAL – Het aanpassen van de ingang van de parkeergarage op de Nieuwe Markt is net op tijd klaar voor de grote intocht van de Sint op zaterdag 17 november. Bouwvakkers zijn dinsdagmiddag nog druk bezig met de afwerking van de plantenvakken. Ze zeggen dat de klus op tijd af zal zijn.

De grootste verandering bij de in- en uitgang is een gedeeltelijke overkapping van de rijbanen. Hierdoor zijn er plekken voor onder anderen boom- en plantvakken en zitelementen ontstaan.

Geen ‘bedenkingen’ tegen migrantenhotel Gastelseweg

ROOSENDAAL – Om de bouw van twee logiesgebouwen aan de Gastelseweg in Roosendaal mogelijk te maken vraagt het college van B en W aan de gemeenteraad om een zogeheten verklaring van geen bedenkingen af te geven. Niet dat het migrantenhotel daarna direct mag worden gebouwd, maar het komt wel een stukje dichterbij.

© Bouwkundig Bureau Oostvogels

Ilyas Etik van Atik Uitzendbureau aan de Bergrand in Roosendaal wil aan de Gastelseweg 247 tegenover het DC van Lidl twee grote logiesgebouwen neerzetten voor de huisvesting van maximaal 224 arbeidsmigranten. Het gaat voornamelijk om Hongaren. Het huis dat er stond is inmiddels al gesloopt. Het perceel dat hij wil bebouwen heeft echter de bestemming Bedrijventerrein en is bedoeld voor industriële en ambachtelijke bedrijven.

’Dit is plek’ zet units op bedrijventerrein Wouwseweg

ROOSENDAAL – Het Roosendaalse bedrijf ’Dit is plek’ gaat het bedrijventerrein op het einde van de Wouwseweg gebruiken als opslag voor units en containers. Het terrein in de hoek van de A17 en A58 heeft lang leeg gestaan.

’Dit is plek’ heeft het terrein twee weken geleden gekocht van de WSG, het terrein daarna geëgaliseerd en geasfalteerd. De eerste units en geraamtes van units staan al op het bedrijventerrein.

Restafval aanbieden wordt fors duurder in Roosendaal

ROOSENDAAL – De tarieven voor de onroerendezaakbelasting voor eigenaren van woningen gaan in 2019 in de gemeente Roosendaal omlaag. Voor bedrijven gaan daarentegen hogere tarieven gelden. De uiteindelijke opbrengst voor de gemeente zal gelijk blijven.

Het storten van restafval in een ondergrondse container en het ledigen van de restafvalcontainer worden een stuk duurder.

Geen treinen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal na aanrijding

Tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke rijden er geen treinen door een aanrijding met een persoon.
De extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten.
Dit duurt tot ongeveer 17:45 uur.

Advies

Er rijden snelbussen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke.
Er rijden stopbussen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke en Kruiningen-Yerseke.

Treinmaatregelen

  • Intercity 2200 Amsterdam C. – Haarlem – Rotterdam C. – Vlissingen rijdt niet tussen Kruiningen-Yerseke en Roosendaal
  • Intercity 12200 Roosendaal – Vlissingen rijdt niet tussen Vlissingen en Roosendaal

 12 nov. 2018 16:21

Bron: www.rijdendetreinen.nl

 

CARNAVAL • 11e van de 11e in Tullepetaonestad

19:00 uur • Vlaggen voor de Tullepetaon

Vlaggen voor de TullepetaonVanaf 19.00 uur verzamelt iedereen met vlag, vaandel en zakdoek bij de 3W. Van daaruit vertrekken we om 19.22 uur in een bonte stoet richting de Tullepetaon op de Markt.

Het maakt niet uit wie of dadde gij zijt, iedereen mag aansluiten en mee zwaaien! Wat zal onze Tullepetaon blij zijn wanneer hij wakker wordt en al die kleurkes


19:33 uur • Wakkerzingen Tullepetaon

Traditiegetrouw vindt de start van het Tullepetaons carnaval plaats bij het beeld van onze Tullepetaon op de Markt. Alle Tullepetaonen worden uitgenodigd om de Tullepetaon wakker te zingen voor een nieuw carnavalsseizoen. De voorzitter van de Stichting Carnaval Roosendaal zal onder groots vlaggenvertoon de jaarlijkse proclamaossie voorlezen en wordt daarbij uiteraard begeleid door de leutige muziek van onze Ofkapel.

“Wordes wakker, maokt òòns blij. Komd uit oe nest, gij Parelhoen!”


20:11 uur • Liedjesfestival

Op deze avond strijden diverse Tullepetaonse kapellen voor het nieuwe Tullepetaonse carnavalslied. Een vakjury zal alle inzendingen beoordelen en ’s avonds na de bekendmaking van de ‘Oogheid, Nar en Sjampetter, zal de ‘Oogheid het winnende lied bekend maken.

Agenda: Zaterdag 10 November 2018

 6e Worldwide Aquaton Day
09:00 uur ■ Zwembad de Stok
Pokemon Community Day
10:00 uur ■ Burgers & Beers Café Roosendaal

Expositie EYE-CANDY 20
12:00 uur ■ Galerie Anita Ammerlaan

Lampionnenoptocht SKCH
16:00 uur ■ Lampionnenoptocht SKCH

Borrels & Babbels zaterdag
17:00 uur ■ Café Chagall

Eindelijk weer een avondje RBC
19:30 uur ■ Herstaco Stadion

Lost Memories
20:00 uur ■ Sint Jan Roosendaal

Live: Lost Avenue (NIE), Steele Justice, Bottlecap Accident
22:00 uur ■ Bruin cafe JaxX

De Avond voor 11-11
22:11 uur ■ Café Chagall

ONE (Female fronted U2 Coverband)
23:00 uur ■ Time Out

Candy Shop
23:00 uur ■ El Corazon Roosendaal

Dagenlange achtervolging door Italiaanse recherche leidt tot heroïnevangst en twee aanhoudingen in Roosendaal

GENUA/ROOSENDAAL – Een tip van de Italiaanse recherche heeft op 2 november in Roosendaal tot een heroïnevangst en twee aanhoudingen geleid. Na een dagenlange achtervolging van een vrachtwagen tipten de Italianen hun Nederlandse collega’s over het drugstransport. Een arrestatieteam heeft twee mannen aangehouden in een loods.

De informatie over het drugstransport kwam binnen bij de Italiaanse recherche via een officier van justitie in Genua. Op een boot vanuit Iran zou 270 kilo heroïne verstopt zitten in een partij bouwmaterialen. Die boot zou in de haven van Genua aanmeren en gelost worden.