Brandbrief Brabantse intensive cares: ‘Van stabilisatie geen sprake’

ROOSENDAAL – Tien intensivisten van Brabantse ziekenhuizen hebben een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Hugo de Jonge, over de huidige situatie op hun afdelingen. De intensive care-specialisten schrijven dat de Nederlandse bevolking ‘niet lijkt te beseffen, hoe dichtbij we ons bevinden bij het moment dat de grens van onze ic-capaciteit bereikt wordt’.

In de brief wordt keihard aan de bel getrokken. Zo staat erin: ‘Van een daling of stabilisatie in het aantal opnamen is in onze ogen geen sprake. Tegelijkertijd neemt de druk om de reeds gerealiseerde extra ic-bedden open te houden toe en wordt zelfs verondersteld dat de capaciteit nog verder uit te breiden is.”

Intensivisten van Bernhoven in Uden, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, het Amphia in Breda, het St. Anna in Geldrop, het Maasziekenhuis in Boxmeer, het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, het Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom en het JBZ in Den Bosch ondertekenden de noodkreet. Ook de intensivist van een ziekenhuis in Limburg, SJG uit Weert, zette zijn handtekening eronder. Behalve Hugo de Jonge, is ook Ernst Kuipers geadresseerde. Hij is voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en baas van het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees meer bij de bron: www.omroepbrabant.nl

(Visited 2 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com