De buurtbussen in Brabant gaan weer rijden

De buurtbussen in Brabant gaan weer rijden

De buurtbussen in Oost- en West Brabant gaan vanaf 1 maart 2021 weer rijden. Om de buurtbussen weer in te kunnen zetten was het nodig een aantal technische aanpassingen door te voeren. 

Het gaat daarbij om het uitrusten van de bussen met een kuchscherm en het aanbrengen van een extra dak-ventilator voor luchtafvoer en een actieve filterunit (HEPA-filter). Met deze aanpassingen zijn de buurtbussen technisch voldoende toegerust om weer ingezet te worden. 

Weer veilig reizen met de buurtbus

Net als in de reguliere bussen kunnen ook in de buurtbussen net zoveel reizigers mee als er officieel zitplaatsen in het voertuig zijn. In verband met de afstand tot de chauffeur worden de busjes voor maximaal 6 personen in plaats van voor 8 personen geschikt. Met de huidige reizigersaantallen is het (nog) niet de verwachting dat de busjes vaak maximaal bezet worden. Uiteraard adviseren we de reizigers daar waar mogelijk de afstand tot elkaar in acht te nemen en is het gebruik van een mondkapje verplicht.  

Kleine wijzigingen in de dienstregeling

Voor een tweetal buurtbuslijnen in West-Brabant wijzigt de dienstregeling:

  • Lijn 210 Klundert – Oudenbosch
    Eind- en beginhalte in Oudenbosch wordt Bosschendijk. Halte Velletriweg vervalt.
  • Lijn 225 Zundert – Etten-Leur
    De halte Trivium vervalt op de eerste 2 ritten. Alternatief is winterschoolliner 685 die doorrijdt naar de halte Trivium.

Regiotaxi tijdelijk vangnet totdat buurtbussen weer gaan rijden

Rijdt jouw buurtbus (nog) niet? Maak gebruik van de Regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers voor het lage WMO-tarief kunnen reizen. Je betaalt per kilometer, net zoals in de bus. Deze maatregel geldt zolang er geen buurtbussen rijden.
Kijk hier voor de contactgegevens van het regiovervoer in jouw regio

Reizen met de buurtbus met een rolstoel

Let op: vanwege de coronamaatregelen nemen de buurtbussen tot nader bericht geen rolstoelen mee. Dit, omdat de chauffeur onvoldoende afstand kan bewaren van de reizigers bij het in- en uit vervoeren van de rolstoel. Onze medewerkers van de klantenservice denken graag met je mee over een alternatief. Neem contact op met de klantenservice als je met een rolstoel mee wil met de buurtbus.

Bron: www.arriva.nl

(Visited 16 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com