Coronanieuws Donderdag 7 januari 2021

15.40 – 1358 nieuwe besmettingen

In Brabant zijn sinds woensdag 1358 nieuwe coronagevallen geteld. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. Een dag eerder waren het er een stuk minder: 967 om precies te zijn. In het hele land gaat het om 9737 nieuwe besmettingen.


15:25 – Dit is waarom er bij coronavaccinaties geen handschoenen worden gedragen

De 39-jarige Sanna Elkadiri werd woensdagochtend in Veghel als allereerste in Nederland ingeënt tegen het coronavirus. Tijdens onze livestream kwam één vraag vaak langs: “Waarom draagt de vaccinateur geen handschoenen?” Nou, omdat dat volgens de richtlijnen niet hoeft. Maar dan is de vraag: waarom eigenlijk niet?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft strikte uitvoeringsrichtlijnen opgesteld voor COVID-19-vaccinaties. Veel van die maatregelen gelden ook voor het Rijksvaccinatieprogramma. Zo mogen vaccinateurs geen sieraden dragen, de polsen niet bedekken met kleding en moeten hun nagels kort zijn. Daarnaast dienen alle vaccinateurs hun handen tussen het vaccineren door te wassen met zeep of desinfecteren met alcohol.

Lees meer bij de bron: www.omroepbrabant.nl


11.43 – Acute zorg verwacht inenten medewerkers maandag af te ronden

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) verwacht dat het vaccineren van de groep medewerkers in de acute zorg maandag is afgerond. Op de eerste dag van vaccinatie zijn woensdag volgens een woordvoerder 6000 personen ingeënt. In totaal komen er 30.000 medewerkers uit de acute zorg in ziekenhuizen en bij ambulancediensten in aanmerking voor een prik.


11.15 – Lichte daling van coronapatiënten in ziekenhuizen zet door

In de Brabantse ziekenhuizen liggen donderdag 424 coronapatiënten. De lichte daling van de afgelopen dagen zet daarmee door. 41 patiënten zijn het afgelopen etmaal uit het ziekenhuis ontslagen. Zes patiënten zijn naar andere ziekenhuizen overgeplaatst en negen patiënten zijn overleden. Er werden 37 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com