Jongeren- en Winterprogramma bekendgemaakt

Vrijdagochtend hebben wethouders Inge Raaijmakers en René van Ginderen hun Winterprogramma en Jongerenprogramma voor de komende weken bekendgemaakt. Het Winterprogramma, dat voor een belangrijk deel wordt uitgevoerd door WijZijn, richt zich voornamelijk op eenzame en kwetsbare -zowel volwassenen als jongeren- inwoners. Het Jongerenprogramma is voor kinderen en jongeren tot ca. 18 jaar, maar richt zich niet persé op de kwetsbare jongeren. Beide programma’s veranderen nog bijna dagelijks als gevolg van de wijzigende coronamaatregelen.

“We zien dat kwetsbare inwoners enorme behoefte hebben aan ontmoeting en aandacht. Zeker door corona is deze behoefte alleen maar sterker,” aldus welzijns-wethouder Inge Raaijmakers. “In deze donkere dagen voor, tijdens en na kerst vinden we het belangrijk om voor kwetsbare inwoners activiteiten in het kader van ontmoeting aan te bieden. Dit zorgt voor gezelligheid en een praatje; dit vermindert het gevoel van eenzaamheid.”

“Ook het jongerenprogramma richt zich op ontmoeten en in gesprek gaan, maar ook op fun,” vult jeugdwethouder René van Ginderen aan. “Een breed programma met sport en spel, maar ook cultuur en gaming. Ook aan online ontmoeten, wat de jeugd tegenwoordig veel doet, wordt dus volop aandacht besteed.”

Pop-up stamtafels en joc’s

Beide wethouders zijn samen met wethouder Koenraad verantwoordelijk voor het sociale domein binnen de gemeente Roosendaal. WijZijn is één van de partners van de gemeente die de activiteiten voor de kwetsbare doelgroepen organiseert. Lianne Ribbens van WijZijn: “We hebben intern en extern geïnventariseerd wat er al aan activiteiten is en waar nog behoefte aan is, en dat gespiegeld aan de coronamaatregelen. Daar is een mooi en breed programma uit ontwikkeld, al moesten we door de nieuwe maatregelen van dinsdag wel sommige activiteiten halsoverkop aanpassen.”

Naast de normale ‘stamtafels’ worden in het kader van het winterprogramma ook tijdelijke pop-up stamtafels en pop-up jongeren ontmoetings centra (joc’s) geopend. Ook worden kwetsbare inwoners één-op-één benaderd voor diverse sociale activiteiten in ondr andere de buurthuizen. Het totale aanbod van het winterprogramma wordt gecommuniceerd via https://inwonersondersteuningroosendaal.nl/

Roosendaals trots

Eén van de jongerenactiviteiten met een hoog fun-gehalte is NU OF NOOIT. Een soort Kamp van Koningsbrugge voor jongeren. Zo’n honderd meiden en jongens krijgen 4 dagen lang de kans om zichzelf te ontdekken tijdens een uitdagend bootcamp. “Hoe Roosendaals wil je het hebben?! Natuurlijk is dit fun, maar ook ontmoeting en in gesprek gaan zal hier zeker aan bod komen”, aldus wethouder Van Ginderen. Er komt een groot Fortnite-gaming-event, er is een online escape-room en er worden activiteiten op Cruijff Courts en basketbalveldjes georganiseerd. “Teveel om op te noemen eigenlijk en het aanbod wordt nog continu aangevuld”. Vanaf maandag is op de website www.ietstedoen.com een overzicht beschikbaar van de activiteiten binnen het jongerenprogramma.

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com