Preventief fouilleren in de wijken Langdonk en Kalsdonk

De politie heeft toestemming om in de wijken Langdonk en Kalsdonk mensen preventief te fouilleren en vervoermiddelen en bagage te onderzoeken. De politie kan daarbij vanaf vanavond 18.00 uur iedereen op de openbare weg in deze wijken controleren. De politie voert deze controles met de grootste zorgvuldigheid uit.

De afgelopen twee dagen was relatief gezien rustig in Roosendaal. Zeker afgezet tegen de situatie in de dagen daarvoor. Met het weekend in het vooruitzicht hebben de burgemeester en officier van justitie besloten om preventief fouilleren toe te staan. Het preventief fouilleren gebeurt ‘zonder aanzien des persoons’. Er hoef dus geen verdenking te zijn van een strafbaar feit. De controles worden zorgvuldig uitgevoerd, waarbij corona-beschermingsmiddelen worden gebruikt.

De controles richten zich met name op de wijken Langdonk en Kalsdonk omdat daar in het begin van deze week de meest incidenten plaatsvonden met zwaar (illegaal) vuurwerk. Als er situaties ontstaan waardoor het preventief fouilleren ook in andere wijken noodzakelijk blijkt, dan zullen de burgemeester en officier van justitie per direct daartoe besluiten.

Preventief fouilleren is een ingrijpend besluit en zal alleen plaatsvinden zolang dat nodig is. De officier van justitie, politie en de burgemeester kunnen zich goed voorstellen dat niet iedereen het even prettig vindt om gefouilleerd te worden. Wij vragen echter toch uw begrip en vriendelijke medewerking. Als u meewerkt aan preventief fouilleren, werkt u mee aan een veiliger en rustiger Roosendaal. En dat is iets waar we ons allemaal sterk voor willen maken.

Documenten:

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 15 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com