Harde aanpak na dagenlange vuurwerkterreur in Roosendaal: ‘De maat is vol’. Samenscholingsverbod in Roosendaal

ROOSENDAAL – Door de aanhoudende overlast door vuurwerk in de wijk Langdonk in Roosendaal heeft de burgemeester dinsdag per direct besloten tot een samenscholingsverbod in de hele stad. Nog maar twee personen mogen samen over straat en bij verdenking van vuurwerk, mag er worden gefouilleerd. De maatregelen gaan om zes uur dinsdagavond in.

De nieuwe maatregelen in Roosendaal zijn dus strenger dan de huidige coronamaatregelen. Maar burgemeester Han van Midden is helemaal klaar met de vuurwerkoverlast in zijn stad van de laatste dagen. “De maat is vol”, zegt hij.

Actief handhaven
Er wordt actief gehandhaafd op het samenscholingsverbod. Mensen krijgen één keer een waarschuwing en daarna worden ze meteen meegenomen, zegt de burgemeester.

Een andere maatregel die dinsdagavond direct ingaat, is dat er gecontroleerd gaat worden op vuurwerk. Als er een verdenking is dat mensen op straat wellicht vuurwerk bij zich hebben, mag er meteen worden gefouilleerd.

Dit moet de rust terugbrengen in de stad. Mocht dat met deze maatregelen nog niet lukken, dan heeft burgemeester Van Midden nog extra noodbevelen achter de hand, zo kondigt hij vast aan.

Bron: www.omroepbrabant.nl

(Visited 21 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com