Gemeente Nieuws: Filmvertoningen vanwege 75 jaar bevrijding

Met de lichte versoepeling van de coronamaatregelen per 19-11-2020 mag ook de bioscoop in Roosendaal haar deuren weer openen. Dat betekent dat de vertoningen van twee films over 75 jaar bevrijding de komende dagen en komend weekend weer door kunnen gaan.

Reserveren
Vanzelfsprekend worden alle geldende coronamaatregelen daarbij in acht genomen, waardoor het aantal plaatsen beperkt is. Het is dus nog steeds nodig om vooraf plaatsen te reserveren. Dat kan via: info@c-cinema.nl of via telefoonnr. 0165 534 503. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk.

De nieuwe data en tijden zijn:
De Prijs van Vrijheid: donderdag 19 tot en met zondag 22 november om 16.00 uur.
75 jaar bevrijding: zaterdag 21 november om 13.30 uur en zondag 22 november om 11.15 uur.

Film 1: De Prijs van Vrijheid
In opdracht van de gemeente hebben Hans Lips en Cor Claassens een film gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Roosendaal.
In de film komen inwoners van de stad en dorpen aan het woord en vertellen wat zij meegemaakt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er fragmenten te zien van het bezoek van Engelse bevrijders bij de viering van 50 jaar Vrijheid.
Tot slot is er bijdrage van een aantal leden van het Korps Commandotroepen, die vertellen over de inzet van het korps voor vrede en veiligheid en over de bevrijding van de gemeente Roosendaal in 1944.

Film 2: 75 jaar bevrijding in Roosendaal
In 2019 was het 75 jaar geleden dat de stad en dorpen van onze gemeente werden bevrijd. Ter gelegenheid hiervan is aantal activiteiten georganiseer en heeft in de stad en alle dorpen een herdenking plaatsgevonden. Van deze activiteiten is door ERSA (= Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) een film gemaakt.

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 22 times, 1 visits today)

Schrijf een op merking:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous post Uitkijktoren verhuist naar toekomstig sport- en speelpark Vlietpark in Roosendaal
Next post Gemeente Nieuws: Gemeente Roosendaal onderzoekt samenwerking met inwoners