Een bericht van de burgemeester aan de raddraaiers

Een bericht van de burgemeester aan de raddraaiers,

Volgens mij kan ik het niet duidelijker zeggen; wat er gisteravond is gebeurd, is Roosendaal onwaardig. Ruim een jaar ben ik burgemeester van deze prachtige gemeente. Een gemeente met inwoners die van goede wil zijn en trots zijn op Roosendaal. Een paar onruststokers en een groep meelopers gaan dat niet verzieken. De onrustige situatie die de afgelopen periode is ontstaan, veroorzaakt door een klein groepje mensen, is niet acceptabel. Ja, ik begrijp heus dat de muren op je af komen wanneer je als jongere niet op stap kunt gaan, niet samen kunt komen met vrienden en vriendinnen, niet kunt sporten. Ik heb het er persoonlijk ook moeilijk mee. Maar er zijn andere manieren om je tijd mee op te vullen. Wat er nu gaande is, heeft niks met jeugdige baldadigheid of verveling te maken. Mensen, misschien ook wel mensen waar je om geeft, voelen zich onveilig op straat. Huisdieren zijn doodsbang. Maakt dat jou trots? Dat geloof ik niet.

Het is niet “vet” of “chill” wanneer er mortierbommen en cobra’s door de lucht vliegen. En het is al helemaal niet stoer om dat lontje aan te steken of toe te staan kijken dat een vriend dit doet. Sterker nog; het is bedroevend en je verknalt het voor de rest van de inwoners. Vooral voor degenen die bij mij pleiten om onze vuurwerktradities in stand te houden. Kortom, je verpest het ook nog eens voor jezelf. Het is geen spel en je wint er echt niets mee, behalve een strafblad dat je je de rest van je leven vervolgt.

Kortom, stop ermee en kom met een plan bij deze burgemeester om je tijd en energie op beschaafde wijze in te zetten. Dan ga ik me voor jullie inzetten. Dat zou pas echt vet en chill zijn!

Han van Midden
Burgemeester van de gemeente Roosendaal
burgemeester@roosendaal.nl

Bron: Facebook Gemeente Roosendaal

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com