Bravoflex stopt per 13 december met rijden in Roosendaal

Vanaf 13 december 2020 gaat er veel wijzigingen wat betreft Bravoflex. 
Met het Bravoflex concept wordt in gebieden waar minder vraag naar vervoer is of waar op momenten (avonduren of weekenden) het aantal reizigers sterk terugloopt toch een vorm van Openbaar Vervoer aangeboden. Reizigers waardeerden Bravoflex goed en maakten er ook (voor Corona) steeds meer gebruik van. Ondanks de goede waardering die gebruikers geven aan Bravoflex en ondanks de gestage reizigersgroei is toch vanuit kostenoverwegingen besloten met het merendeel van de Bravoflex systemen te stoppen. 

In sommige gemeentes stopt Bravoflex. In andere gemeentes gaat Bravoflex door in een andere vorm. Kort samengevat: 

  • Op 13 december 2020 stopt Bravoflex in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Roosendaal.
  • Op 31 december 2020 stopt Bravoflex Helmond.
  • Op 13 december 2020 stopt Bravoflex in Moerdijk in de huidige vorm, een alternatief is in de maak.
  • Bravoflex Bergen op Zoom blijft gewoon rijden in de huidige vorm.

In 2018 is in Roosendaal een pilot gestart met het vervoersconcept Bravoflex. De pilot was vooral bedoeld om ervaring op te doen met een kleinschalig vraagafhankelijk vervoerconcept. Met Bravoflex werd vervoer geboden in de avonden wanneer het aantal reizigers sterk terugloopt. Ondanks de goede waardering is vanuit kostenoverwegingen besloten met Bravoflex in Roosendaal te stoppen. Bij de introductie van Bravoflex in 2018 zijn geen lijnen opgeheven en daarom heeft het stoppen van Bravoflex dan ook geen consequenties voor de dienstregeling die vanaf 3 januari 2021 van start gaat.

Bravoflex Bergen op Zoom is als pilot van 3 jaar gestart in december 2019. Bravoflex Bergen op Zoom blijft na december gewoon rijden in de huidige vorm. Hier zijn geen veranderingen!

Bron: www.bravo.info

(Visited 6 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com