Bericht van burgemeester Han van Midden

Weer nieuwe maatregelen. Nog minder vrijheid. We zijn nu al acht maanden lang in de ban van het verschrikkelijke coronavirus. In de zomerperiode was er heel even sprake van verlichting. Op dit moment zitten we weer in de keiharde realiteit, een bizarre realiteit. Het zijn tijden waarin mensen ziek worden, verplicht in quarantaine moeten of zelfs komen te overlijden. Tijden waarin ondernemers het water aan de lippen staat en waarbij onze zorgmedewerkers zwaar overbelast zijn. En tijden waarin door thuiswerken en beperkte groepsgrootte er veel minder sociaal contact mogelijk is, zowel binnen als buiten. En dan staan we nog maar net aan het begin van de winter met de feestdagen in het vooruitzicht. Het element feest lijkt ver te zoeken. We zijn er met z’n allen echt klaar mee. Klaar met Corona. En jezelf boos maken, daar bereik je niets mee. Zelf laad ik me op met de gedachte dat er omgevingen en/of tijden zijn (geweest) waarin mensen jarenlang onderdrukt zijn. Daarmee relativeer ik deze bizarre tijd voor mezelf weg. Maar hoe doet u dat?

Uithoudingsvermogen
Ik vraag me dan oprecht af: ‘hoe gaat het met u of met jou?” Hoe gaat het met de lezer van dit bericht. Maakt u zich zorgen of bent u van mening dat het allemaal flauwekul is? Bent u op een originele manier coronabestendige ideeën aan het bedenken voor kerst en de jaarwisseling of wilt u juist over de grenzen van de noodzakelijke regels heenstappen? Ik hoop in ieder geval van harte dat het goed met u gaat, want deze crisis gaat nu vooral naast solidariteit over uw of jouw uithoudingsvermogen.

Mooie initiatieven
Ik maak me zorgen. Zorgen over het vereenzamen van inwoners van onze gemeente. Over de werkdruk in ziekenhuizen en zorginstellingen. Over hoe het er op straat uit zal zien tijdens de feestdagen. En over of we met elkaar onze ondernemers overeind kunnen houden. Het helpt me enorm om dan de mooie dingen te zien die in Heerle, Moerstraten, Nispen, Roosendaal, Wouw en Wouwse Plantage gebeuren. Net als bij de eerdere lockdown staan inwoners weer voor elkaar klaar. Acties van destijds worden nieuw leven in geblazen. De buurthuizen hadden afgelopen zomer een prachtig zomerprogramma, dat nu wordt omgetoverd naar een winterprogramma. Daarbij staan sport, cultuur en ontmoeting centraal, uiteraard met in achtneming van de coronaregels. De Roosendaalse horeca komt met het initiatief om de handen uit de mouwen te steken in Roosendaalse zorginstellingen. De eerste contacten daarvoor zijn al gelegd. Prachtig toch! Als stadsbestuur zijn we trots op onze inwoners.

Dank u wel en dank je wel!
Namens het gemeentebestuur spreek ik dan ook grote waardering uit naar u of jou. De richtlijnen en instructies over corona worden, op een enkele uitzondering na, overal en door iedereen gerespecteerd en opgevolgd. Daar ben ik trots op als burgemeester, want het laat zien dat we deze crisis met z’n allen aankunnen. Dank voor de medewerking en sterkte voor periode die nu komen gaat. Als we nu met elkaar de rust bewaren en naar elkaar om blijven kijken, dan komen we hier samen doorheen. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar. Na regen komt zonneschijn, ik heb mijn zonnebril al klaarliggen…”

Bron: Facebook Gemeente Roosendaal

(Visited 10 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com