Stelling van de dag: Wat vind jij: heb jij een korter lontje door corona?

Door corona lijkt het alsof mensen een nóg korter lontje hebben. Mensen die op straat, in het ziekenhuis, in het openbaar vervoer of in een winkel werken, krijgen er nu vaak mee te maken. Vakbond FNV waarschuwt en roept mensen op respect te hebben, want veel werknemers voelen zich steeds onveiliger. Heb jij een korter lontje door corona?

De meest recente cijfers komen van NU91, de vakbond voor verpleegkundigen en verzorgden, aldus de NOS. 60 procent van de 1.200 geënquêteerde zorgprofessionals geeft aan dat verbale agressie de afgelopen maanden is toegenomen. Een kwart van de respondenten zegt de afgelopen maanden ook fysiek geweld te hebben ervaren.

Ook vóór corona was agressie al een groot probleem, en wat blijkt: in Nederland doen we het nog veel slechter dan in de landen om ons heen. Hier krijgt 20 procent van de werknemers met geweld te maken, in het buitenland liggen de cijfers rond 12 procent.

Conflictexpert Caroline Koetsenruijter ziet drie soorten agressie: verbaal, fysiek en psychische agressie. “De laatste vorm is het grootste probleem. Het is lastig om mensen hiervoor te veroordelen, omdat bedreigingen heel cryptisch kunnen zijn.”

(Visited 46 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com