Nieuwe toegang voor inwoners met hulpvragen: Inwonersondersteuning Roosendaal

Foto: www.roosendaal.nl

anaf maandag 26 oktober kunnen inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Deze nieuwe toegang tot welzijn komt in de plaats van WegWijs Roosendaal.

Inwonersondersteuning

Inwonersondersteuning Roosendaal is te bereiken op het nieuwe telefoonnummer 0165 – 75 00 50. Ook is er een nieuwe website gemaakt. Inwonersondersteuning Roosendaal is een samenwerking tussen MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal.

0165 – 75 00 50
www.inwonersondersteuningroosendaal.nl

Ondersteuning zo dichtbij mogelijk

Het belangrijkste argument voor de ontwikkeling van WegWijs naar Inwonersondersteuning Roosendaal is, dat op deze wijze de ondersteuning aan inwoners zo dichtbij mogelijk in hun leefomgeving wordt georganiseerd. Hierdoor zijn we beter in staat te voorkomen dat mensen in kwetsbare situaties terecht komen. 

Gebiedsnetwerken

De ondersteuning dichter bij de mensen brengen, wordt georganiseerd via de vijf gebiedsnetwerken in de gemeente. Het gebiedsnetwerk is zichtbaar en laagdrempelig beschikbaar in de wijken en dorpen en vormt de toegang tot informatie, advies en ondersteuning. De gebiedsnetwerken zijn verbonden aan bekende ontmoetingsplekken in de wijken, waardoor eventuele drempels voor het stellen van een hulpvraag zoveel mogelijk weggenomen. Verschillende disciplines vanuit verschillende organisaties werken samen in de gebiedsnetwerken. Denk hierbij aan de wijkzuster, de wijkagent, woonconsulenten van Alwel en de professionals van MEE en WijZijn. 

Ondersteuning op afspraak

Normaal gesproken zijn er inloopspreekuren in onder andere wijk- en buurthuizen. Vanwege de coronacrisis is er op dit moment geen vrije inloop mogelijk. Professionals werken voorlopig alleen op afspraak: op locatie en bij mensen thuis. 

Jeugdzorgen en Wmo via gemeente 

Inwoners die recentelijk een voorziening toegewezen hebben gekregen voor Wmo of Jeugdzorg blijven daarover contact houden met de gemeente. Met alle nieuwe vragen kan gebeld worden naar Inwonersondersteuning Roosendaal: 0165 – 75 00 50.

Informatie aan onze inwoners

De komende weken worden inwoners via diverse kanalen zo goed mogelijk geïnformeerd over Inwonersondersteuning Roosendaal. Hiervoor worden diverse communicatiemiddelen ingezet, zowel offline als online. Denk aan advertenties, social media berichten en de nieuwe website.

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com