Coronamaatregelen hebben grote impact op buurthuizen en gebruikers

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL – Buurthuizen De Geerhoek, Keijenberg en Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) verkeren in een moeilijke tijd. Naast financiële impact heeft de coronacrisis ook enorme impact op sociaal vlak. Ontmoetingscentrums worstelen met een dilemma. Moet je sluiten voor de veiligheid of moet je open blijven om een sociaal onderkomen te bieden? De meeste kiezen voor veiligheid en blijven dicht.

Van 16 maart tot 2 juni moesten de ontmoetingscentrums sluiten. Dat kwam door de snelle verspreiding van het coronavirus. Nederland zat in een lockdown. Na die datum ging het beter en leek het virus onder controle, maar niets bleek minder waar. Er kwamen tal van nieuwe besmettingen bij en op 15 oktober werd besloten dat de horeca moest sluiten. Het betekende niet dat ontmoetingscentrums moesten sluiten, maar in verband met de veiligheid besloten veel ontmoetingscentrums dat wel te doen. Het zijn dus ook onzekere tijden voor de buurthuizen.

Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de huidige maatregelen tot eind december zullen gelden. Dat betekent dat de deuren van buurthuis De Geerhoek en buurthuis Keijenberg uit Roosendaal voorlopig dicht zullen blijven. Alle buurthuizen in Roosendaal hebben gezamenlijk besloten om over te gaan tot sluiting. Zo willen ze verwarring bij bezoekers voorkomen. “Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk en willen we niet als coronabrandhaard bekend staan,” zegt Hilja van Eekelen, bestuurslid buurthuis Keijenburg. Peter van Steekelenburg, bestuurslid buurthuis De Geerhoek in Wouw, is optimistisch over het herstel. “Met de steun van de gemeente en het kabinet kunnen de kosten voor het personeel doorgaan.”

Lees meer bij de bron: www.zuidwestupdate.nl

(Visited 10 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com