donderdag 4 juni 2020 - 16:23

RSD Today

Roosendaal • Wouw • Wouwse Plantage • Heerle • Moerstraten • Nispen

Gemeente Roosendaal Corona informatie (05/05/2020)

Samenscholingen
Er zijn regels voor groepen om te voorkomen dat veel mensen besmet raken met het coronavirus. De regels zijn erop gericht het dagelijks leven mogelijk te houden én te voorkomen dat er onverantwoorde situaties ontstaan.  

De officiële regel is dat je als je buiten bent of in een openbare gelegenheid met 3 of meer personen dat je dan minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Doe je dat niet dan kun je een boete krijgen. Die kan oplopen tot 400 euro. De ‘3-personen regel’ geldt niet voor gezinnen. Ook kinderen tot en met 12 jaar die samen spelen, hoeven die afstand niet te houden. Als er ouders bij die groep kinderen zijn, moeten die uiteraard wél de afstand van 1,5 meter houden.

Binnen de gemeente Roosendaal houden de BOA’s en de politie toezicht op het samenscholingsverbod. Zij treden vriendelijk op waar dat kan en streng waar dat moet.Op elf plaatsen waar overlast wordt ervaren staan borden om de regels duidelijk aan te geven. Uiteraard wordt op die plekken ook extra toezicht gehouden. Meldingen over groepen mensen die buiten bij elkaar zijn, kunnen doorgegeven worden aan de politie, tel. 0900-8844.

Meer uitleg over afstand houden vind je hier.

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com