donderdag 4 juni 2020 - 17:08

RSD Today

Roosendaal • Wouw • Wouwse Plantage • Heerle • Moerstraten • Nispen

Actuele informatie over het Coronavirus Bravis: 2 patienten overleden, 5 genezen verklaard

Huidige stand van zaken
In het Bravis ziekenhuis worden 50 patiënten met bewezen corona verpleegd, waarvan 19 op de Intensive Care. Eén patiënt is zodanig hersteld dat hij van de IC overgeplaatst kon worden naar de afdeling. Dinsdag zijn helaas opnieuw 2 coronapatiënten overleden. Sinds het uitbreken van corona zijn in het Bravis ziekenhuis in totaal 15 patiënten overleden aan het virus.
Dinsdagmorgen waren opnieuw 5 coronapatiënten zodanig hersteld dat zij het ziekenhuis mochten verlaten. Dat brengt het totaal op 48 ontslagen patiënten.

Overnamen uit andere ziekenhuizen
Van de 50 coronapatiënten die in het Bravis ziekenhuis worden verpleegd zijn 10 patiënten afkomstig uit andere ziekenhuizen. Zij zijn overgenomen van Amphia, ZorgSaam, het Franciscus Gasthuis, Rijnstate en Bernhoven. Hiermee wil het Bravis ziekenhuis meehelpen om de druk in de andere ziekenhuizen te verlichten. De overplaatsingen worden gecoördineerd door het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) en het Regionaal Centrum Patiënten Spreiding (RCPS).

Spoedeisende Hulp
Dat de instroom van nieuwe coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis zich enigszins stabiliseert is goed merkbaar op de Spoedeisende Hulp. De SEH is in veel gevallen de eerste afdeling waar patiënten met het coronavirus of een verdenking daarvan in het ziekenhuis komen. Door deze stabilisatie en het feit dat het vrij rustig is met reguliere patiënten, kunnen SEH-medewerkers assisteren op de Intensive Care. Momenteel draaien 4 tot 5 SEH-verpleegkundigen diensten op de IC en is een arts-assistent van de Spoedeisende Hulp aan het werk op Intensive Care.

Bron: www.bravis.nl

(Visited 15 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com