donderdag 4 juni 2020 - 17:03

RSD Today

Roosendaal • Wouw • Wouwse Plantage • Heerle • Moerstraten • Nispen

Actuele informatie over het Coronavirus Bravis Ziekenhuis

Huidige stand van zaken
Het Bravis ziekenhuis ziet steeds meer coronapatiënten die voldoende hersteld zijn om naar huis te kunnen. Inmiddels zijn 91 patiënten ontslagen. Momenteel worden 35 patiënten met bewezen corona verpleegd, waarvan 18 op de Intensive Care.
Helaas zijn sinds de virusuitbraak 25 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis overleden.

Antistoftesten
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het ontwikkelen van diverse antistoftesten. Doel van deze testen is om aan te tonen dat mensen het coronavirus hebben doorgemaakt en daarmee immuniteit is ontwikkeld. Microvida in het Bravis ziekenhuis trekt hierin op met het RIVM en Erasmus MC. In een landelijke werkgroep worden de diverse testen geëvalueerd en de beste geselecteerd. Vervolgens zullen deze testen landelijk ingekocht en verspreid worden onder de opschalingslaboratoria, waaronder Microvida. Hoelang dit nog gaat duren is onbekend, gerekend wordt op een aantal weken.

Nieuw testapparaat bij Omroep Brabant
De nieuwe machine van Microvida waarmee meer en sneller getest kan worden op het coronavirus is sinds dinsdag volop in gebruik. De regionale media heeft dit nieuws massaal opgepakt. Naast berichten online en op papier heeft Omroep Brabant een reportage opgenomen en een interview met Bram Diederen afgenomen. Dit item is donderdag vanaf 17.30 uur te zien in Brabant Nieuws.

(Visited 15 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com