donderdag 4 juni 2020 - 16:56

RSD Today

Roosendaal • Wouw • Wouwse Plantage • Heerle • Moerstraten • Nispen

Actuele informatie over het Coronavirus Bravis: Lichte daling corona patienten, Stayokay biedt kamers aan

Huidige stand van zaken
Het aantal patiënten met bewezen corona is in het Bravis ziekenhuis licht gedaald tot 49 personen. Daarvan worden 19 patiënten op de Intensive Care verpleegd. In deze hectische tijd had de IC goed nieuws. Vandaag kon de eerste IC-patiënt die kunstmatig beademd werd worden overgeplaatst naar de afdeling. 

Woensdag waren 6 coronapatiënten zodanig hersteld dat zij naar huis mochten. Het totaal ontslagen patiënten is daarmee opgelopen tot 54 personen. Daarnaast zijn in totaal 5 patiënten vanuit het Bravis ziekenhuis overgeplaatst naar de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise in Bergen op Zoom om verder te herstellen.

Stayokay biedt Bravis kamers aan
Midden in de bossen van Bergen op Zoom ligt hostel Stayokay. De hostelketen heeft tien huisjes beschikbaar gesteld voor het Bravis ziekenhuis. Zij kunnen worden gebruikt door bijvoorbeeld familieleden van coronapatiënten die uit andere ziekenhuizen zijn overgeplaatst. Elk huisje heeft 6 slaapplaatsen, een badkamer met wastafel, toilet en douche en een woonkamer met terras. Stayokay is gelegen aan de Boslustweg 1 in Bergen op Zoom, op 500 meter van Bravis-locatie Bergen op Zoom en op 15 kilometer van locatie Roosendaal.

Familieleden van patiënten die gebruik willen maken van deze mogelijkheid kunnen contact opnemen met Bert Puiman via tel. 088-7068000.

(Visited 13 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com