Steunpunt Corona en inwonersvragen

Inwoners die in nood dreigen te komen omdat door het Coronavirus hun (dagelijkse) ondersteuning wegvalt, kunnen dit vanaf donderdag 19 maart melden bij het speciale Corona-steunpunt. Het steunpunt bevindt zich bij WegWijs Roosendaal, waarin de gemeente Roosendaal, MEE West-Brabant en WijZijn Traverse Groep samenwerken aan zorg en ondersteuning voor de inwoners van Roosendaal.


Wanneer bellen?

Stel, het lukt even niet meer lukt met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, menselijke aandacht, een uurtje passen op de kinderen of wat dan ook. Dan kan gebeld worden naar het steunpunt. Via dit steunpunt brengen we inwoners in contact met iemand die kan helpen. Soms is dat een professionele zorgverlener. Maar het kan ook een van de vele medemensen in onze gemeente zijn, die graag de helpende hand willen bieden.


Telefoonnummer: 14 0165
Bereikbaar: Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur


Wethouder Inge Raaijmakers: “De Coronacrisis heeft flinke gevolgen voor mensen in onze stad en onze dorpen. Mensen die tot voor kort nog prima in staat waren om voor zichzelf te zorgen kunnen nu in de probleem te komen. Bijvoorbeeld omdat de vertrouwde mantelzorger wegvalt; of omdat de kinderen of kleinkinderen niet meer langs kunnen komen. Als gemeente proberen we ook nu en juist nu die groep een helpende hand te bieden. Ik ben blij dat dit steunpunt er nu voor ze is.”


Veel ontmoetingsplekken dicht: vaste bezoekers worden benaderd


Helaas hebben we als gevolg van het Coronavirus buurthuizen en andere ontmoetingsplekken, zoals de Stamtafels, moeten sluiten. De vaste bezoekers hiervan worden nu benaderd door de mensen die daar werken. Gewoon om te vragen hoe het met hen gaat, of ze zich zorgen maken, of ze zich eenzaam voelen of om te kijken of we hen kunnen helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen.


Wethouder Raaijmakers: “Verder zien we hartverwarmende initiatieven ontstaan van inwoners die anderen willen helpen. En van samenwerkingspartners van de gemeente, die bezig zijn met creatieve en zorgzame oplossingen voor onze inwoners. De zorg voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving wordt inmiddels door velen opgepakt. Fantastisch!”


Ondersteuning nodig bij uw initiatief? Neem contact op met Lize Vandenberghe.


Bent u al samen met andere inwoners aan de slag maar kunt u wat extra ondersteuning gebruiken: neem contact op met Lize Vandenberghe. Zij ondersteunt vanuit de gemeente: 06 – 25 77 80 79 of via de mail: l.vandenberghe@roosendaal.nl

Meer informatie?

Meer informatie vindt u op de website van WegWijs Roosendaal.

Flyer en help ons verspreiden

PDFFlyer Corona-Steunpunt (PDF, 930.65 KB)

Help ons door zoveel mogelijk mensen te laten weten over het bestaan van het steunpunt. Download de bestanden zoals de flyer en de afbeeldingen voor social media.

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com