Burgemeester Roosendaal veroordeelt uitgaansgeweld op Markt, ‘daders moeten hard worden bestraft’

ROOSENDAAL – “Geweld tegen hulpverleners, en al helemaal tegen onze politie, moet wat mij betreft hard worden bestraft”, dat zegt de Roosendaalse burgemeester Han van Midden tegen Omroep Brabant in reactie op de gebeurtenissen op de Markt zaterdagnacht. De politie moest het uitgaansgebied ontruimen nadat agenten werden bekogeld met vuurwerk en glas.

Het rumoer op de Markt ontstond nadat in een café werd gevochten door twee groepen jongeren. Een paar van hen werden uit de kroeg gezet. Vervolgens viel een meisje flauw in de deuropening van het café. Mensen stapten over haar heen of bleven dicht bij haar staan. Toen agenten het meisje naar buiten wilden dragen om eerste hulp te verlenen sloeg de sfeer om. De politiemensen werden bekogeld met vuurwerk, glas en flessen. Uiteindelijk moest de Markt worden ontruimd.

“Het is goed dat er arrestaties zijn verricht”, zegt burgemeester Van Midden. “Horeca moet gezellig zijn, helemaal op zaterdagavond en nacht. Dat een paar mensen het nu verpesten voor iedereen, zal bij velen een behoorlijke kater hebben opgeleverd. Ik wacht de resultaten van het politieonderzoek op dit moment af.

Lees meer bij de bron: www.omroepbrabant.nl

(Visited 13 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com