Gemeente niet akkoord met plannen van Arriva

Redactie

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal kan zich niet vinden in de plannen van Arriva om per 2020 te stoppen met het rondje door Kalsdonk. “We hebben ons ongenoegen geuit over het inkorten van lijn 2 en gevraagd dit te heroverwegen, omdat de bewoners van de wijk Kalsdonk hierdoor gedupeerd worden.” Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de PvdA.

Volgens Arriva is de verkeersdrukte op de buitenste centrumring van Roosendaal flink toegenomen sinds de aanleg van de binnenste centrumring. “Dit heeft als gevolg dat de stadsdienst Roosendaal de rijtijden niet meer haalt, waardoor de dienstregeling onbetrouwbaar is geworden”, stelt Arriva. Overigens kan wethouder Cees Lok zich daar niet in vinden. “De aanname dat de centrumring de reden is voor het niet halen van de dienstregeling is op geen enkele wijze onderbouwd”, aldus Lok. “In overleg met Arriva proberen we de verkeerslichten rondom het centrum zoveel mogelijk te optimaliseren om de doorstroming van de bus (op alle lijnen) te bevorderen.”

Lees meer bij de bron: www.internetbode.nl

(Visited 5 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Bestuurder rijdt 56 km/u te hard in Roosendaal, moet rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL – De politie hield donderdagmiddag aan de Rietgoorsestraat in Roosendaal een snelheidscontrole. Van de vijftig gecontroleerde auto’s werden er vijf bekeurd. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De maximale toegestane snelheid op de Rietgoorsestraat is 60. Bij een voertuig werd een snelheid van 120 kilometer per uur gemeten. Na […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com