Busmaatschappij schrapt het rondje door Kalsdonk

Redactie

ROOSENDAAL – Inwoners van de wijk Kalsdonk gaan komend jaar wat verder moeten lopen om de bus te kunnen pakken. Dat blijkt uit het nieuwe exploitatieplan van busmaatschappij Arriva.

Volgens de vervoerder is de verkeersdrukte op de buitenste centrumring van Roosendaal flink toegenomen sinds de aanleg van de binnenste centrumring. “Dit heeft als gevolg dat de stadsdienst Roosendaal de rijtijden niet meer haalt, waardoor de dienstregeling onbetrouwbaar is geworden”, stelt Arriva. Om diezelfde reden is vorig jaar al besloten om het rondje in Kalsdonk op maandag tot en met vrijdag in de middagspits niet meer te laten rijden. Als vervanging kwam hiervoor ‘noodlijn 12’. “Zoals te verwachten is het gebruik van lijn 12 laag.” Op een gemiddelde werkdag in januari stapten er in totaal 63 mensen in de bus. Dat is 1,8 procent van het totaal aantal instappers in Roosendaal.

Lees meer bij de bron: www.internetbode.nl

(Visited 13 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Onveilige straat in Roosendaal krijgt volgende week alsnog snelheidsmaatregelen

ROOSENDAAL – Een inhaalverbod. Visuele versmallingen. Een paal die de snelheid aangeeft. Het 50-km/u-teken op de weg geschilderd. Maatregelen die al een maand genomen hadden moeten zijn in de Stationsstraat in Roosendaal. Beloofd door de gemeente, maar nog niet nagekomen. De oorzaak: een interne miscommunicatie waardoor het is blijven liggen, […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com