Han van Midden voorgedragen als nieuwe burgemeester

Han van Midden

6 juni 2019De heer Han van Midden is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Roosendaal. De gemeenteraad heeft dit op donderdag 6 juni 2019 tijdens een raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten.

Achtergronden 

  • 42 jaar, woonachtig in Rotterdam
  • Huidige functie: Raadsgriffier van de gemeente Rotterdam
  • Loopbaan: een interessante combinatie van bedrijfsleven en publieke sector 
  • Ongehuwd, samenwonend met Susanne (41), vader van Esther (9) en Max (6)
  • Hobby’s: koken, fietsen, wintersporten, Schotlandliefhebber

Han van Midden zegt in een eerste reactie: “Ik ben enorm trots dat ik ben voorgedragen voor het mooiste ambt van de prachtige gemeente Roosendaal. Het vervult mij met trots dat ik zoveel vertrouwen krijg van de gemeenteraad. Ik kijk er naar uit om de Roosendalers snel te ontmoeten, te spreken en in het hart te sluiten.”

Aankondiging vertrek huidige burgemeester 

Jacques Niederer bekleedt vanaf 17 januari 2011 het ambt van burgemeester van Roosendaal. Eind vorig jaar heeft de heer Niederer laten weten per 1 oktober 2019 het ambt neer te willen leggen. Met deze tijdige aankondiging stelde hij de gemeenteraad in de gelegenheid om in alle rust en zorgvuldigheid een geschikte opvolger te zoeken.  

Profielschets 

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 27 februari 2019 vaststelde. In deze profielschets zijn ook de wensen van de Roosendaalse bevolking opgenomen. De belangrijkste basiseigenschappen van de profielschets zijn: integer, onafhankelijk, verbindend, herkenbaar én stressbestendig. Daarnaast moet de nieuwe burgemeester, volgens de profielschets, aanspreekbaar zijn voor iedereen, hij moet trots zijn en dit uitstralen, hij moet herkenbaar, betrokken en aanwezig zijn én hij moet weten wat er speelt in de gemeente. Elf kandidaten hebben op de vacature gereageerd. Met een deel van hen is de vertrouwenscommissie in gesprek gegaan. Na een zorgvuldige afweging leidde dat tot de volgende voordracht van Han van Midden als meest gewenste kandidaat. 

Verdere procedure 

Met de voordracht van Han van Midden door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om Han van Midden op donderdag 3 oktober a.s. te installeren als burgemeester van de gemeente Roosendaal. 

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 11 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.