Viering jaarwisseling Roosendaal verloopt goed

De viering van oud-en-nieuw is dit jaar in goede harmonie verlopen in de gemeente Roosendaal. Het is rustig gebleven als we kijken naar ongevallen, vernielingen, geweld, en ordeverstoringen. Hoewel er nog geen totaaloverzicht klaar is, lijkt de schade aan gemeentelijke eigendommen mee te vallen. De brandweer kwam tijdens de jaarwisseling drie keer in actie om te blussen. De politie spreekt in haar rapportage over een vechtpartij en drie mishandelingen. Echt grote incidenten deden zich de afgelopen nacht niet voor. Hulpverleners hebben in de gemeente Roosendaal hun werk kunnen doen zonder dat ze daarbij gehinderd werden.


Reactie burgemeester

Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: “Ik wens al onze inwoners en onze samenwerkingspartners het allerbeste voor het nieuwe jaar. De jaarwisseling is in Roosendaal prima en zonder al te veel gedoe verlopen. Gelukkig waren er geen incidenten waarbij agressie of geweld tegen onze hulpverleners werd geuit. We blijven met het openbaar ministerie, politie en de brandweer samen optrekken om de veiligheid voor onze inwoners zoveel mogelijk te garanderen. Dan doen we niet alleen tijdens de jaarwisseling maar het hele jaar door. Met zijn allen zijn we duidelijk over de gezamenlijke aanpak, gevaren en gevolgen.”

Schademeldingen

Er zijn op dit moment enkele schademeldingen binnen. Daar zitten vooralsnog geen grote schadegevallen bij. De komende dagen wordt een nadere inventarisatie gemaakt van de totale schade aan gemeentelijke eigendommen.

Jaarwisseling Schadebedrag gemeentelijke eigendommen

2011/2012 € 54.600,00

2012/2013 € 76.700,00

2013/2014 € 25.288,00

2014/2015 € 7.374,00

2015/2016 € 4.100,00

2016/2017 € 3.840,00

2017/2018 € 4.200,00

2018/2019 € 3.600,00 p.m.

Voorzorg

Om vuurwerkschade te voorkomen werden de afvalbakken in de aanloop naar de jaarwisseling afgesloten. Bij de meest gebruikte afvalbakken werden afvalzakken opgehangen, zodat mensen nog steeds hun afval konden weggooien. Voorheen werd er door vuurwerkafstekers flink wat schade aangericht aan de afvalbakken. Zo kost het vervangen van een kleine afvalbak € 500. Een opgeblazen grote afvalbak kost de gemeenschap ruim € 1.000,-. Sinds het afsluiten van afvalbakken, is het schadebedrag aan de afvalbakken aanzienlijk afgenomen. Vanaf 2 januari a.s. worden alle afvalbakken weer geopend.

Schieten met carbid

Sinds dit jaar is het schieten met carbid binnen de gemeente Roosendaal aan regels gebonden. Deze regels zijn ingesteld naar aanleiding van klachten en gevaarlijke situaties in voorgaande jaren. Toezichthouders van de gemeente Roosendaal legden dit jaar op oudejaarsdag twee carbidschiet evenementen stil. Dat gebeurde aan de Kerkweg in Nispen en op de Bloesemberg in Roosendaal. In beide gevallen was er sprake van overlast en gevaar omdat de carbidschieters zich niet hielden aan de nieuwe richtlijnen. In Nispen was de afvuurinstallatie veel groter dan toegestaan. Dat leidde tot zware knallen. Bovendien was de omgeving niet afgezet. Op de Bloesemberg werd carbid binnen de bebouwde kom afgeschoten, wat verboden is.

Lees meer bij de bron: www.roosendaal.nl

(Visited 23 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.