Veilig omgaan met vuurwerk

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas gebeuren er ieder jaar weer ongevallen. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het (meestal zware) vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is.

Goedgekeurd vuurwerk

Koop alleen vuurwerk bij de erkende verkooppunten. Je herkent goedgekeurd vuurwerk aan een Nederlandse gebruiksaanwijzing en de aanduiding ‘geschikt voor particulier gebruik’.

Afsteken van vuurwerk

Je mag het vuurwerk afsteken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Let daarbij op de veiligheid van jezelf en die van anderen. Roosendaal kent geen vuurwerkvrije zones maar het is natuurlijk logisch dat je geen vuurwerk afsteekt in de buurt van het ziekenhuis, een verzorgingshuis, een kinderboerderij en honden uitlaatplaatsen.
Lees meer tips over het veilig afsteken van vuurwerk op de website van de brandweer.

Ruim zelf je rommel op

Ruim na afloop je vuurwerkresten op. Daarmee voorkom je dat kinderen de volgende dag gaan rommelen met achtergebleven niet-ontploft vuurwerk. De gemeente Roosendaal zet op Nieuwjaarsdag extra schoonmaakploegen in om de straten te vegen.

Afvalbakken

Om vuurwerkschade te voorkomen zijn de afvalbakken in de wijken, de winkelcentra en het centrum van Roosendaal rond Oud en Nieuw dicht.
Bij de meest gebruikte afvalbakken hangen we zakken, zodat mensen nog steeds hun afval weg kunnen gooien. Eigenlijk zou het niet nodig hoeven zijn, maar we rijden extra rondes om zwerfafval op te ruimen.

Voorheen werd er door vuurwerk flink wat schade aangericht aan de afvalbakken. Zo kost het vervangen van een kleine bak €500 en kost een grote bak ruim €1000,-. Sinds wij rond de feestdagen de afvalbakken afsluiten, is het schadebedrag aan de afvalbakken aanzienlijk afgenomen.

Vanaf 2 januari worden alle bakken weer zo snel als mogelijk geopend.

Bron: www.roosendaal.nl

(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.