Wegwerkzaamheden in Wouw en Roosendaal

ROOSENDAAL – Op 15 oktober aanstaande starten twee belangrijke werken in Roosendaal. De herinrichting van de Bergsebaan in Heerle en de vernieuwing van de fietspaden langs de Burgemeester Schneiderlaan. Beide werken worden door aannemer BAM uitgevoerd en duren allebei ongeveer 7 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De Bergsebaan wordt versmald en krijgt fietssuggestiestroken

De Bergsebaan tussen Wouw en Heerle is aan een opknapbeurt toe. In eerste instantie zou het alleen gaan om een nieuwe asfaltdeklaag. Echter, de Bergsebaan is een belangrijke doorgaande weg voor fietsers en bestemmingsverkeer. Daarnaast lag er vanuit bewoners en de Dorpsraad Wouw de wens om de weg ook te herinrichten. Sinds begin 2017 zijn er gesprekken gevoerd met de omwonenden en hebben er ook verschillende informatieavonden plaatsgevonden. Het uiteindelijke ontwerp, wat op 15 oktober in uitvoering gaat, is fietsvriendelijker en heeft als verkeersremmende maatregelen een aantal drempels.

Afgelopen dinsdag 2 oktober hebben we de planning met de bewoners uitgelegd tijdens een drukbezochte inloopavond. Het werk wordt in 2 fases uitgevoerd. De werkzaamheden aan het eerste deel, vanaf Wouw tot aan het onbemande tankstation, zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen. Voor het tweede deel, vanaf het tankstation tot aan het spoor, staan ongeveer 3 weken gepland. Door het werken in fases in te delen, zorgen we dat de aanliggende bedrijven en bewoners zo min mogelijk last hebben van het werk. De bedrijven zijn dus te allen tijde bereikbaar. De omleidingsroutes lopen via Wouw en Heerle.

Wortelopdruk zorgt voor hobbels op het fietspad aan de Burgemeester Schneiderlaan

In het verleden zijn regelmatig opknapwerkzaamheden aan de Burgemeester Schneiderlaan uitgevoerd. De wortelopdruk is nu zo ernstig dat er besloten is om de fietspaden opnieuw aan te leggen. Het fietspad aan de noordzijde schuiven we een beetje op. Zo geven we de bomen aan die kant de ruimte. Met het aanleggen van wortelschermen wordt de kans op opdruk veel kleiner. Aan de zuidzijde staan naast het fiets/voetpad aan beide kanten bomen. Dit fietspad kunnen we niet opschuiven. Ook hier plaatsen we bij de aanleg wortelschermen ter voorkoming van wortelopdruk. Verder worden de tegels van het voetpad opnieuw gelegd. De aanleg van het fietspad aan de noordzijde duurt ongeveer 3 weken, van de zuidzijde ongeveer 4 weken. We beginnen in de herfstvakantie eerst aan de noordzijde om de overlast voor de scholieren zo min mogelijk te laten zijn.
We zorgen voor goede omleidingsroutes, waarover ook de betrokken scholen geïnformeerd zijn.

Omleidingsroute noordelijke fietspad

 

 

 

 

 

 

 

 

Omleidingsroute zuidelijke fietspad

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 111 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.