Maatregelen verkeer Halve Marathon op 24 juni

Bovenaanzicht deelnemers halve marathon

Op 24 juni 2018, van 14.00 tot 20.00 uur zal wederom de Halve Marathon in Roosendaal plaatsvinden. De Halve Marathon is een van de grootste evenementen van Roosendaal en geniet bekendheid in heel West-Brabant en daarbuiten. Op deze pagina leest u alle verkeersmaatregelen rond dit evenement.

Op www.halvemarathonroosendaal.nl vindt u meer informatie over het evenement zelf.

Verkeersmaatregelen

 • Afsluiting parcours: Molenstraat, Damstraat, Dunantstraat, Burg. Prinsensingel, Burgerhoutsestraat, Strausslaan, Burg. Schneiderlaan, Zundertseweg, Rozenvendreef, Boswachtersfdreef, Kerkweg, Oude Turfvaartsestraat, ’t Zijl, Heijbeeksestraat, Zundertseweg, Molenstraat-Bloemenmarkt, Markt, van 14:30 tot uiterlijk 19:30 uur;
 • De Markt, Bloemenmarkt en Molenstraat (tussen de Bloemenmarkt en de kruising met de burgemeerster Prinsensingel) zullen tussen 10:00 en 23:30 zijn afgesloten voor alle verkeer;

Kidsrun

In 2018 heeft het evenement meer ingezet op de jeugd met de kidsrun. Deze vindt plaats tussen 14.00 en 15.00 uur met de start in de Kloosterstraat. Aanvullend op bovenstaande afsluitingen zullen ten behoeve van de Kidsrun de volgende extra straten zijn afgesloten voor alle verkeer:

 • Kloosterstraat vanaf ongeveer 12.00 uur tot uiterlijk 15.00.
 • Burgemeester Prinsensingel tussen de Kloosterstraat en de Raadhuisstraat (vanaf 13.30 uur).
 • Molenstraat  tussen de Bgm Prinsensingel en de Damstraat vanaf 13.30 uur
 • Dominestraat (Vanaf 12.00 uur)
 • Raadhuisstraat (tussen de Markt en Damstraat) (vanaf 14.15 uur)
 • Vughtstraat (tussen Ludwigstraat en Kloosterstraat) vanaf 12.00 uur tot uiterlijk 15.00.
 • Damstraat (tussen Raadhuisstraat/Burgerhoutsestraat en Molenstraat. (vanaf 14.15 uur. De Damstraat tussen Dunantstraat en Raadhuisstraat/Burgerhoutsestraat wordt alleen t.b.v. de Kidsrun 10-12 jaar afgesloten. Deze straat zal z.s.m. na doorkomst van de laatste loper weer worden vrijgegeven (ongeveer 14.45 uur). De straten gelegen binnen het parcours van de kidsrun zijn gedurende de afsluiting eveneens niet bereikbaar.

Parkeerverbod

Op 24 juni 2018 gelden ten behoeve van de kidsrun de volgende extra parkeerverboden:

 • De parkeervakken langs de Kloosterstraat vanaf 11.00 uur tot 15.00
 • Parkeerterrein voor de Basisschool Jeroen Bosch vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur,
 • Parkeerterrein naast het Stadskantoor vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur

Gedurende het evenement is de rijrichting naar de moskee en het parkeren bij de moskee aan de Burg. Schneiderlaan gewijzigd. Aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen te worden opgevolgd.

De A-, B- en C-dijken

De bewoners en bezoekers van de A-, B- en C-dijken en de achterliggende dijken moeten via de Dijkrand (McDonalds) rijden. Net als vorig jaar, is de Burgemeester Schneiderlaan tussen de Strausslaan en de Zundertseweg volledig afgesloten.

Busdiensten

Als gevolg van het evenement zullen er tijdelijke aanpassingen in de busdiensten plaatsvinden. Of dit ook voor u van toepassing is checkt u via https://t.co/sbLGHhuxAY.

Parkeren

Het parcours van de Halve Marathon loopt onder andere langs de Burg. Prinsensingel, daarom is de parkeergarage Biggelaar niet bereikbaar. U kunt de parkeergarage niet uitrijden op 24 juni 2018, tussen ongeveer 13:30 en 19:00 uur. Wij verzoeken u hiermee rekening te houden.

U kunt wel gebruik maken van parkeergarages Nieuwe Markt, Roselaar, Mill Hill (beide gelegen aan de Laan van Brabant) en de parkeerterreinen Kadeplein, Emile van Loonpark en Van Dregtplein. Houdt u er rekening mee dat u betaald moet parkeren omdat het koopzondag is.

Wij raden u aan zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.