OV-staking 30 april & 1 mei – Geen vervoer met (streek)bus, tram of regionale trein

ROOSENDAAL – De vakbonden FNV en CNV hebben een landelijke 48-uurs staking aangekondigd in het regionale openbaar vervoer op maandag 30 april en dinsdag 1 mei 2018. Hou er rekening mee dat je (streek)bus, tram of regionale trein dan helemaal niet rijdt. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is 25 april naar de rechter gestapt om de staking in het openbaar vervoer te voorkomen. Deze heeft 26 april beslist dat de staking door mag gaan.

Uitval streek- maar ook stadsbussen
Tijdens de staking op maandag 30 april en dinsdag 1 mei rijden er mogelijk bijna geen bussen van Connexxion, EBS, Keolis, Qbuzz en Arriva . Het gaat niet alleen om streekbussen, maar waarschijnlijk ook om stadsbussen in steden zoals Utrecht, Arnhem en Groningen. Alleen de stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) hebben een eigen CAO en zullen bij een staking wel rijden. Al is niet uit te sluiten dat ook deze vervoerders hinder ondervinden van een staking bij hun collega’s.

Uitval regionale treinen
De treinen van NS zullen op 30 april en 1 mei gewoon rijden, maar er kunnen wel regionale treinen uitvallen. Tijdens een eerdere staking in januari vielen er bijvoorbeeld treinen uit bij Keolis, Connexxion en Arriva. Ook de Arriva treinen in Groningen, Friesland en Limburg zullen naar verwachting bij de staking niet rijden.

(Visited 273 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0

One thought on “OV-staking 30 april & 1 mei – Geen vervoer met (streek)bus, tram of regionale trein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.