Agenda: Wandeling door de Tweede Wereldoorlog

Op Bevrijdingsdag organiseert VVV Roosendaal unieke wandelingen onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. Belangstellenden kunnen zich vanaf 1 april inschrijven. In het kader van de bevrijding worden op de route diverse monumenten en gedenkstenen bezocht.

Op de route komt u langs het Polar Bear monument, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Bear Divisie, een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, het beeld in de voorgevel van Mariadal ter herinnering aan een verzetsstrijder en Stolpersteine, ofwel struikelstenen die herinneren aan de holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Ook het Parklaanmonument is in de tocht opgenomen.

De local Joss of Theo neemt u mee langs geschiedkundige punten in de stad, waaronder monumenten, gedenkstenen en gebouwen die iets vertellen over de dramatische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Belangstellenden kunnen zich vanaf nu bij de VVV inschrijven voor deze wandelingen. De wandelingen starten om 10.30 uur en om 11.00 uur vanaf de VVV aan de Markt 71 te Roosendaal.

Deelname kost 4,50 euro per persoon. Voor inschrijven en meer informatie over de route: VVV Roosendaal, Markt 71, Roosendaal, tel. 0165-554400, of kijk op de website.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.