LIVEBLOG: INFORMATIE OVER DE STORM VAN DONDERDAG 18 JANUARI

 
17:00

De storm is gaan liggen en inmiddels is code groen van kracht.
Hierbij sluiten wij dit liveblog.

12:10

Dak ingestort bij het Tinq tankstation aan de Beethovenlaan.

11:15
uur

NS: Waarschuwing: Vanwege zware storm treinverkeer gestaakt tot nader order

Vanwege zware storm treinverkeer gestaakt tot nader order!

Momenteel raast een storm met orkaankracht over ons land en zorgt voor veel schade aan het spoorwegnet en stations. NS en ProRail zijn hierdoor genoodzaakt de treindienst tot nader order te staken. Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg kunnen blijven rijden. Houdt u er rekening mee dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er nog beperkingen in het treinverkeer zullen zijn.

10:30
uur

Aan de Westelijke Havendijk is een boom omgewaaid. Deze kwam deels op een boot terecht, die aan de waterkant ligt. 

08:00
UUR

Windstoten

Kans op zeer zware windstoten uit west tot noordwest van 100-120 km/u.Gevaar door zware windstoten. Risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

18:23

Stormschade? Wie bel je dan?

Er wordt weer storm verwacht.

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken. 

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut en speelt het in de openbare ruimte, neem dan contact op met je gemeente.

17:36
uur

Storm: waarschuwing voor weggebruikers, minder treinen tussen West-Brabant en Randstad

ROOSENDAAL | Weggebruikers moeten komende nacht en donderdagochtend rekening houden met stormachtig weer. Rijkswaterstaat houdt rekening met een drukke ochtendspits. Ook rijden er minder treinen tussen West-Brabant en de Randstad.

“We raden aan om extra alert te zijn en rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden”, waarschuwt Rijkswaterstaat. Op diverse plekken, waaronder de Moerdijkbrug en Haringvlietbrug, zullen extra zware bergers stand-by staan. Mochten er trucks in de problemen komen, kunnen die snel worden geborgen.

17:15
uur

NS: Aangepaste dienstregeling donderdag 18 januari ivm storm

Aangepaste dienstregeling donderdag 18 januari ivm stormweer

Donderdag 18 januari rijdt NS een aangepaste dienstregeling in verband met het winterweer. De reisplannerwordt op dit moment door NS aangepast en waarschijnlijk is in de loop van de avond bekend welke aanpassingen er zijn.

Kijk voor het complete de trajecten www.roosendaaltoday.nl/nieuws/ns-aangepaste-dienstregeling-donderdag-18-januari-ivm-storm

 

17:00
uur

Wer ■ CODE GEEL: Donderdag (zeer) zware windstoten

Windstoten

Kans op zware windstoten uit west tot noordwest van 80-100 km/u.
 
Kans op windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen.
 

Van: Donderdag 18 januari 06:00 uur
Tot: Donderdag 18 januari 13:00 uur

(Visited 84 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.