10 december nieuwe dienstregeling voor busvervoer in West-Brabant

ROOSENDAAL | Met ingang van zondag 10 december is er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in West-Brabant. Dit houdt in dat lijnen gewijzigde vertrektijden hebben of een andere route rijden. Meer informatie en alle wijzigingen zijn te vinden op www.arriva.nl/dienstregeling.

West-Brabant
In de hele regio wijzigen de aankomst- en vertrektijden. Ook zijn er routewijzigingen, aangepaste rijtijden en worden er meer aansluitingen gerealiseerd. In de spitsuren komen er ritten bij en met name in de daluren vervallen er enkele ritten. De dienstregeling 2017/2018 staat in het teken van het optimaliseren van de huidige dienstregeling.

De belangrijkste wijzigingen:
• In Roosendaal arriveren de stadslijnen 1, 2 en 3 een half uur eerder op het station. Hierdoor ontstaat een vroege aansluiting op de Intercity richting zowel Breda als de Randstad.
• Tussen Bergen op Zoom,Hoogerheide en Ossendrecht, Postbaan gaan lijn 104 en 105 in de ochtend- en middagspits extra ritten rijden. In de spitsuren rijdt er elk half uur i.p.v. elk uur een bus naar Hoogerheide, Aviolandalaan (Vliegbasis Woensdrecht).
• Er komen vanaf Breda nieuwe Nightliners naar zowel Tilburg, via Oosterhout en Dongen (lijn 854) als Zundert, via Effen en Rijsbergen (lijn 855). Hierdoor kunnen reizigers van zaterdag op zondag ook in de nachtelijke uren met de bus naar huis.
• Op veel verbindingen worden in de spits extra ritten geboden. Op de verbinding Oosterhout – Teteringen – Breda (lijn 325, 326 en 327), ontstaat in de spits zelfs een 5-minuten dienst doordat er extra ritten bijkomen.
• Lijn 115 gaat in Zundert een andere route rijden. Er wordt niet meer doorgereden naar Wernhout. Alternatief is Schoolliner 615 en Buurtbus 220 of de haltes Leeuwerikstraat en Oranjeplein die op fietsafstand liggen.
• Lijn 402 (Breda – Gorinchem v.v.) gaat op werkdagen gedurende de hele dag een uurdienst rijden, in de spitsuren blijft een halfuurdienst.
• Lijn 621 start en eindigt voortaan in Werkendam. Deze lijn vervangt de drukste spitsritten van lijn 120/121 tussen Werkendam, Sleeuwijk, Tol en Woudrichem/Giessen v.v. Lijn 621 vormt samen met lijn 121 in de drukste richting een halfuurdienst naar/van ’s-Hertogenbosch.
• Buurtbus 219 blijft rijden. Wel wijzigt de route in Zevenbergen.
• De pilot met Buurtbus 222 wordt verlengd. Wel wijzigt de route in Terheijden en Made.

Een complete beschrijving van alle wijzigingen per lijn is te vinden op www.arriva.nl/dienstregeling.

Investeren in Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)
Arriva ziet dat het aantal reizigers op de Volans-lijnen (HOV) blijft groeien. Daarom worden er extra ritten ingezet tijdens de drukste momenten op bijna alle Volans-lijnen. Tussen Steenbergen en Rotterdam gaat lijn 310 extra rijden in de drukste spitsrichting. In de ochtendspits rijdt lijn 316 een extra rit vanaf Etten-Leur Schoenmakershoek naar Breda. Tussen Oosterhout en Breda v.v. komen op lijn 326 diverse extra ritten bij. In de ochtendspits, tijdens de drukste periode, ontstaat hierdoor een 5-minutendienst op het traject Oosterhout – Teteringen – Breda.

Nightliners
Het netwerk van de Nightliners wordt uitgebreid. Reizigers krijgen de mogelijkheid om in de nacht van zaterdag op zondag vanaf Breda ook met de bus naar Tilburg (lijn 854) en Zundert (lijn 855) te reizen. Buslijn 854 gaat in beide richtingen rijden via Teteringen, Oosterhout en Dongen. Buslijn 855 rijdt via Effen en Rijsbergen. Net als de overige Nightliners vertrekken de bussen vanaf halte Prinsenkade nabij de Haven in Breda.

Stadsdienst Breda
De stadsdienst Breda heeft een jaar geleden, met ingang van dienstregeling 2016/2017, een compleet nieuw lijnennet gekregen. Hierdoor is het aanbod beter afgestemd op de wensen van reizigers in en rondom de stad. Voor de komende dienstregeling zijn er geen grote wijzigingen in Breda. Er vervallen slechts enkele ritten op de rustige momenten, wanneer de bezetting in de bus laag is.

Reizigerscampagne
Vanaf donderdag 16 november start de campagne om reizigers te informeren over de nieuwe dienstregeling. Dit gebeurt onder de vlag van Bravo. Bravo is de naam voor het openbaar vervoer in Brabant en staat voor Brabant vervoert ons. De campagne bestaat onder andere uit busreclame, een online campagne, huis-aan-huisfolders en promotieteams.

Vraaggericht openbaar vervoer
Openbaar vervoer in Brabant heeft de visie: Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord.
Speerpunt is dat er slim wordt ingespeeld op de vraag van de reizigers. Dat wil zeggen dat de bussen daar ingezet worden waar de vraag hoog is. En waar de vraag laag is rijden minder bussen.
De dienstregeling is in samenwerking met de provincie Noord-Brabant tot stand gekomen. Het ROB (Reizigers Overleg Brabant) heeft advies over de dienstregeling uitgebracht. Ook gemeenten hebben hun inbreng gehad.
Nieuw betaalgemak in de Brabantse bussen
Vanaf 1 december (10 dagen voor de start van de nieuwe dienstregeling) wordt er geen contant geld meer in alle Brabantse bussen, van Arriva en Hermes, geaccepteerd. Reizigers reizen vanaf 1 december met de OV-chipkaart, een e-ticket of betalen het vervoerbewijs in de bus met pin, contactloos of creditcard. Ook zijn er kaartje te koop in de voorverkoop. Arriva, Hermes en provincie Noord-Brabant verbeteren op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd.

Meer informatie
Op www.arriva.nl/dienstregeling kunnen reizigers meer informatie vinden over de vertrektijden en de nieuwe reismogelijkheden.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.